Министърът… и краставиците

16 май 2008 в 8:50 | Публикувано в И пак разни... | 2 Коментари

Днес всички медии отразиха изказването на Министъра на икономиката и енергетиката на Република България, че ‘се наблюдава устойчива тенденция към понижаване на цените в страната’… като например ‘краставиците са спаднали от 3.50 лв. до 1.40 лв’… 

Няма нужда дори да имаш икономическо образование (на каквото и да е ниво), за да разбереш, че такова (публично огласено) смехотворно твърдение означава, като минимум, крещяща липса на елементарна икономическа грамотност… Този човек – МИНИСТЪРът на ИКОНОМИКАТА и ЕНЕРГЕТИКАТА е заслужил високия си пост в държавата със своята забележителна биография като: университетски преподавател (вкл. и заместник-ректор), преподавател по Основи на мениджмънта, докторска дисертация, научни публикации и учебници, народен представител – член на комисиите по образование, икономическа политика, бюджет и финанси, дори председател на комисията по бюджет и финанси и … (вж. официална биография – http://www.government.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0027&n=000024&g=).

Дали наистина икономическата грамотност на министъра е на такова елементарно ниво или счита, че е такава икономическата грамотност на населението на тази страна (както и гражданската й активност), та да си позволява да говори такива нелепости?

Advertisements

2 Коментари »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. ами я си представи тенденцията да се окаже устойчива. 😉 Не ми се иска да съм на мястото на производителите на краставици.

  2. @lyd, краставиците винаги поевтиняват, когато почват да ‘зреят’ извън оранжериите, ама защо министърът не знае, че това е естествено? /и не че искам министърът да разбира от производство на краставици, а да разбира от икономика/


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and коментари feeds.

%d bloggers like this: