Upgrade-нах…

9 август 2008 в 5:04 | Публикувано в И пак разни..., Наброски | 3 Коментари
Етикети:

Смених си работното място – преместих се в нов апартамент. Досега имах офис с битовка, сега вече имам просторен хол с истинска кухня и… кабинет.

‘Битовка’ е понятие от епохата на социализма. Това е помещение, където работниците се преобличат с работни дрехи, подходящи за работа – според естеството на работата. Там също е място за петминутки (кратки почивки за отдих и пушпауза), които ако няма началници наоколо могат да продължат и до час-два или повече. 

‘Работници’ са всички, които не са началници; началниците не са работници, т. е. началниците не работят… началниците са тези, които великодушно ви разрешават да нарушавате установеното работно време или да вършите други неща, които по принцип не са позволени, стига да сте заслужили такова благоволение…

С годините съм натрупала доста лични вещи, книги и други удобни и полезни неща, а откакто работя на домашния си адрес – и купища документация в папки – същински архив, както и – дигитален такъв (във на CD-та, DVD-та и пр.), надлежно описан в електронен каталог (и… ‘на хартиен носител’, разбира се), придружен със съответно що-годе прилично етикиране – с помощта на хартиени и PVC-стикери…

Така или иначе, въпреки положения определен обем усилия за намаляване ефекта на ентропията, хаосът предявява претенции да надделее. Казвам си: „Спокойно, без паника! Лека-полека всичко ще си дойде на мястото. Най-важното е да си определиш приоритетите“. Така и правя.

Приоритет #1, естествено, е работната обстановка, а тя включва преди всичко компютрите, периферията и интернет-достъпа. Разбира се, освен PC-тата, важно е и писето, т. е.  моята любима котка – Беси Парнева, която все пак е живо същество, макар и офис-котка, котка-идиотка, но неотменен атрибут от обичайната ми среда. 

В крайна сметка, за малко повече от денонощие, миграцията на новото работно място приключи. Дългите часове до превключването на интернета, които трябваше да бъдат изчакани, бяха великолепно оползотворени – компютрите, скенерът, принтерите и останалите джаджи, вкл. многобройните разклонители, кабели, модеми и пр. претърпяха за първи път основно почистване от наслоените с годините прашуляци и никотинов налеп. За първи път, светотатствено си позволих да наруша заповедта „почиствай само с вода“ – почистих с малко CIF и този път наистина имаше ефект – сега са ми като новички – кутиите на моите desktop-компютри, мониторите AOC и Compaq, HP-принтерите (лазерният и мастиленоструйния), моят тъмносин AGFA-скенер, клавиатурите, мишките, модемите и т. н. Е, добавянето и на един приличен лаптоп, въобще няма да е излишно, но…

Та, след като приключих с хигиенизирането на офис-техниката и съответното възстановяване на връзки, кабели, адаптери и т. н., време беше да включа захранване от електрическата мрежа и – о, чудо! – всичко сработи от раз.

За интернета, обаче, трябваше още малко да поизчакам: ‘те’ по начало ми казаха хич да не се надявам това да стане по-рано от понеделник (11.VIII), ама аз протестирах – заявих ‘им’, че ако не са способни да ми възстановят интернет-достъпа най-късно в събота до обяд (9.VIII), едва ли ще си подновя договора, след изтичането му, защото ‘съвсем случайно’ знам, че има и други добри доставчици на интернет, които не те карат да чакаш прекалено дълго. Така възражението ми подейства, очевидно, защото веднага след като свързах, всичко, което беше необходимо за целта, интернетът ‘дойде’. 

Когато съм свързана с глобалната мрежа се чувствам по-малко самотна, част от едно огромно общество от живи човешки същества по цялата планета, свързани и способни да комуникират помежду си…

Advertisements

3 Коментари »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] на приятелите и клиентите си във връзка с моето upgrade-ване, т. е. смяната на адреса и стационарния ми […]

  2. Честито!
    И успех!

  3. 🙂 Благодаря! И подобно!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and коментари feeds.

%d bloggers like this: