Странно ли?

3 септември 2008 в 18:17 | Публикувано в Реагирам | 6 Коментари

Нищо странно не намирам аз, а съвсем логични отговори във въпросното интервю в днешната публикация в блога Veni Markovski – The Blog, озаглавена Странно интервю по бТВ.

Напълно споделям гледната точка на Харалан Александров.

Advertisements

6 Коментари »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. А какви са Ви основанията да подкрепяте Харлан? Любопитно ми е, понеже при него обикновено само злобата е водещ мотив…

 2. Аз мисля точно така, както и Харалан Александров. Не намирам ни грам злоба в изказванията му, а тъкмо напротив – логично мислене, аргументация и никакви ‘розови очила’, а отчитане на действителните факти (например последователните загуби на всички избори от 2001 насам на всички ония, които се представят за десни, а всъщност са си твърде леви, особено с действията си – направо левашки…). Нещо повече, аз дори си мисля, че в България в целия политически спектър на практика липсват дясни политици – не мога да ги разпозная като такива само, защото са си окачили на ревера тъмносин бадж…

 3. В разговора аз също не намирам нищо странно. Кое му е странното – гледната точка на господата Александров и Михайлов ли? Или защото е „неподобаваща” за тях?
  Друго е странно, даже много странно за мен – че досега не се намери никой в публичното пространство, който да излезе от наложената практика да се обсъждат действия в политиката, но да не се стига до същност.
  Вярно, че тогава става малко страшничко. Защото същността е такава:
  В политическия ни „елит” (и особено „главатарите”, както казва г-н Александров) са хора, на които беше отредено място в „калабалъка” – поради посредственост в професията, средно (че и под) личностно ниво и т.н. А на всеки се иска „да има кой да ти държи палтото в бюрото” (Валери Петров „Пазачите на фара”). И конюнктурата им предложи възможност да надскочат себе си чрез политиката.
  До тук нищо лошо. Лошото е, че и в политиката те си останаха посредствени и се движат единствено от амбицията „нагоре, по-нагоре”.
  Лошото е, че и за умни хора те вече са „лидери“, обсъждат се като лидери и никой не казва „това са посредствени хора под средно ниво, които не са за тази работа“.
  Впрочем, това не е нещо ново. Иначе нямаше да я има оная приказка за „Царя е гол”. А и в нея, както знаете, царедворци, придворци, клакьори, народ само ахкат и обсъждат идеи (пардон, дрехи).
  Лесно не се намира кой да извика…

 4. Благодаря Ви, че отговорихте на въпроса ми.

  Аз лично имам друго впечатление: и д-р Михайлов, и Харалан, най-вече до дъното на душата си са потресени че не бяха достатъчно оценени заслугите им от Костов, който на всичкото отгоре извади доктора от ръководството на Партията.

  Тази е по моя преценка основата на иначе уж толкова моралистичния му антикостовистки плам.

  Това е, повтарям, моето впечатление; не сме длъжни да чувстваме еднакво нещата, не сме роботи 🙂

 5. @Графът: О, да ежедневно в главата ми се върти заглавието на Андерсеновата приказка: „Царят е гол“ и съм готова да го изкрещя, но моят глас няма да бъде чут от никого… и, естествено, нямам предвид Негово Величество Симеон II (но това е друга тема). А иначе споделям гледната Ви точка – наоколо ни цари такава ужасяваща посредственост! И всичките ми опити да се противопоставя на това страшно явление обикновено се оказват безуспешни… И макар, че писането не е моята стихия, все пак се опитвам чрез тази нова медиа (интернет, блогосферата) да изразявам мислите си в писмен вид…

 6. @Ангел Грънчаров: Разбира се, г-н Грънчаров, не е задължително да сме на едно мнение! Аз може и да не съм достатъчно информирана по отношение на политическите ‘игрички’, но коментирам това, което непосредствено чета и безспорните факти (поредицата от загуби на изборите); споделям също така, че не съм склонна към илюзии и самозаблуди (изключително вредни навици, наследени от епохата на тоталната антихуманна манипулация, на която бяхме подложени години наред и, за съжаление, малцина осъзнават този тъжен факт, а карат по инерция с почти религиозна увереност, че някак си ‘морето ще се подкваси’)


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.
Entries and коментари feeds.

%d bloggers like this: