Любима тема!

20 септември 2008 в 19:01 | Публикувано в Констатирам, Реагирам, Споделям | Вашият коментар

Е, явно не само на мен ми се случва (Вчера трябваше да…) – току-що прочетох Ток от dzver, а се сетих също така, че преди два-три дена в предаването „Здравей България“ (където Коритаров и Лора Крумова разговарят със зрители) темата, която се обсъждаше беше за инцидента с лифт на министър-председателя, а обяснението – спиране на тока. Мнозина от зрителите, които се свързваха на живо в TV-предаването, считаха, че спирането на тока е нещо нормално. Озадачих се.

Предаването е нещо като Оплаквателна – за какво ли не се жалват хората и… заръчват на Лора и Коритаров да предприемат мерки: например да се обадят на министър Масларова или на здравния министър, или на някой друг… Господи, каква наивност! Господи, каква инфантилност! Горе-долу същото е и в други TV-предавания с включване на зрители на живо… И тези хора после ще гласуват?!

Та, как спирането на тока да е нещо в реда на нещата? Не мога да го проумея! Всички настръхват, когато стане дума за сметки (за ток, парно и пр.), при това най-често без да си следят измервателните уреди, но – за качество/гаранция на услугата, почти никой не реагира (освен ако не му изгорят ел. уредите, например). Забравен е вече, очевидно, един христоматиен пример (който се разказваше някога) за спирането на тока в Нюйоркското метро за цял един час и причинените от това щети!

Варварското прекъсване на ел.захранването на сграда, жилищен блок или квартал, под предлог, че се отстранява авария, е редовна практика още от едно време, но напоследък, според мен, то зачестява и е свързано най-вече със строителството (на търговски, промишлени или жилищни обекти). Предприемачите си свършват работата по съответния обект, без изобщо да се съобразяват, че за часове наред (дори за цял работен ден) лишават живущите и работещи наоколо  (щетите за тяхна сметка) от електричество…

Дали и в цивилизованите държави това е така? Доста се съмнявам…

Ама… „на кой му пука“, „к’во толкоз – няколко часа без ток“, „чудо голямо – свикнали сме“, …

Advertisements

Вашият коментар »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.
Entries and коментари feeds.

%d bloggers like this: