Волен Сидеров е прав

25 октомври 2008 в 20:38 | Публикувано в Констатирам, Реагирам, Споделям | 2 Коментари

На 23-ти бях заета през целия ден, но като се върнах вечерта имах нужда да изгледам „Здравей България“ (което мога, разбира се, благодарение на Neterra.TV).

„Здравей България“ е интересно предаване заради факта, че темите са винаги актуални, разговорите с гостите са уникални, коментарите са разнообразни, гледните точки – различни, а и в известно отношение са индикатор за обществено мнение – зрителите се включват на живо и, по лично мое наблюдение, с все по-адекватни реакции от преди една година, например (вероятно заради усилията на Лора Крумова и Георги Коритаров да представят събитията, които се случват под най-различен ъгъл, така че хората да могат да формират собствено мнение по темите, които вълнуват всички).

Гост в студиото, по темата „Кой заплашва Волен Сидеров със смърт?“ беше Волен Сидеров. Впечатли ме с политическата си позиция за предизборен блок на опозицията. Аргументирано се изказа именно за предизборен блок, а не – за принудително следизборно коалиране.

Прав е. И други разумни и аргументирани мисли изказа лидерът на „Атака“, чийто ‘фен’ аз не съм, но не мога да отрека, че в това отношение беше наистина абсолютно прав (вж. „Здравей България“, 23.10.2008).

Ако хората, и най-вече, политиците реагираха не на първосигнален принцип (тоз не е от наш’те – каквото и да каже – все е погрешно), а на разумни и аргументирани изказвания, биха могли да постигнат напредък – в обществен, политически, а дори и в икономически план.

Advertisements

2 Коментари »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Здравейте.
  Кликнах на името Ви в един Ваш коментар и попаднах тук.
  Много некомфортно ми е да влизам в ролята на човек, който очерня други хора – това ме задържа. Не искам да изпадам в тона „Сидеров това, Сидеров онова“. Може би типажът „политически клоун“ ще ми свърши работа, за да разкрия с какво подобни хора са толкова опасни.
  Приятните за ухото изказвания на Сидеров са част от един вид театър, който, ако следите внимателно, ще схванете.

 2. @Rado, ето че и Вие реагирате на „Волен Сидеров“ (като добиче за корида на червено платнище), а не на „ПРЕДИЗБОРЕН БЛОК НА ОПОЗИЦИЯТА, ВМЕСТО ПРИНУДИТЕЛНО СЛЕДИЗБОРНО КОАЛИРАНЕ“. Мисля, че това не са сладки, главозамайващи приказки, а съвсем разумно предложение. Много добре знам кой е Волен Сидеров, а още повече – електоратът на „Атака“, поради което на балотажа на президентските избори отидох да си дам гласа за Г. Първанов от страх да не би да вземе Сидеров да стане президент.
  Но предложението му е разумно, защото помня как НДСВ се кълняха, че няма да влизат в коалиция с БСП, но накрая бяха принудени да направят този компромис.
  Предпочитам да знам предварително кой с кого ще се коалира, отколкото пред свършен факт.
  То, в момента на политическия хоризонт почти няма какъв избор да се направи, но идеята за предизборен блок на опозиционните партии и дори тези, които нямат парламентарно представяне е доста добра, приемлива алтернатива и шанс за партиите около 4%-овата граница.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and коментари feeds.

%d bloggers like this: