Вашият подпис имаше смисъл!

31 октомври 2008 в 2:07 | Публикувано в Алармирам, Реагирам, Споделям | има 1 коментар

Всички, които са подкрепили подписката за спиране на незаконното строителство в Рила (както и подписките за Иракли, Пирин, Родопите, Калиакра, Странджа, Стара планина), вероятно са получили забележителния e-mail, който потвърждава, че ОБЩИТЕ УСИЛИЯ МОГАТ ДА ПОСТИГНАТ УСПЕХ.

Лично на мен не ми допада особено, че се налага да се жалваме пред Комитета по петициите на Европейския парламент, но важното в случая е, че ОБЕДИНЕНИТЕ УСИЛИЯ ДАВАТ РЕЗУЛТАТ.

Ех, ако можехме да постигнем ЕДИНОДУШИЕТО, което е така необходимо, за да се отървем от шепата хитреци, които ни правят на маймуни и вместо да им подражаваме, по-добре да им се противопоставим и да не им позволяваме повече да ни мислят за идиоти!

За всичко ли ще се оплакваме в Брюксел (или в Страстбург)? Не можем ли сами? Толкова ли сме малки, толкова ли сме страхливи? А нима са толкова могъщи тези, на които поверяваме властта на нашата държава? Аз не го вярвам!

И не мисля, че Европейският парламент ще ни назначи честно правителство…

Аз, лично, се срамувам от другите европейци, защото моят народ сам си избира управляващите, а после хленчи пред по-висшестоящите институции на ЕС, че избраниците му си правят каквото си знаят, каквото си искат… И ще продължат да го правят, защото финансовите санкции ще са пак за наша сметка – за нас, „хората от простолюдието“, защото както наблюдавам от 19 години насам, простолюдие са всички, които не са в политическите партии (на власт или в опозиция) и свързаните с тях икономически субекти…

А ето го и част от съдържанието на e-mail-а (многоточието се отнася за публична изява…):

Уважаеми приятели,

Пишем ви с благодарност, че подкрепихте подписката за спиране на незаконното строителство в Рила. Нашата обща солидарност доведе до голям успех и Европа ни чу! На 30.10.2008 г. в София ще заседава мисия на Комитета по петициите на Европейския парламент, за да изясни фактите, свързани с унищожаването на българската природа и бездействието на българските власти в разрез с европейското законодателство. Мисията е организирана в резултат на над 10 петиции, изпратени от България в Европейския парламент, между които петицията за Рила. Събитие от такъв висок ранг е уникална възможност да принудим властите да изпълняват задълженията си към нас – хората, ценящи природното богатство в България.

Общите ни усилия досега постигнаха огромен успех с пристигането на Европейския парламент в България! Сега е моментът да ги доведем докрай!

Ако искаш да остане природа в България,
Ако разчиташ на Европейския съюз да „натисне“ България да опази природата си,
Ако си подкрепил подписките за Рила, Иракли, Пирин, Родопите, Калиакра, Странджа, Стара планина
или просто желаеш тези места да съществуват и за твоите деца,
eла да защитиш пред Европейската комисия по петициите своята позиция на 30.10.2008, пред сградата на Представителството на Европейската комисия в България,
(улица Московска № 9, София)
от 11.30 на обяд (ПОИСКАЙ СИ ДЪЛГА ОБЕДНА ПОЧИВКА ОТ СЕГА)

Нека покажем, че зад хилядите подписи на хартия стоят истински хиляди хора!!!

Тази мисия стана възможна благодарение на:
Силната обществената подкрепа: над 160 000 души за Рила, 18 000 за Странджа, 17 000 НОВИ подписа за Иракли, 17 000 – за Родопите, 50 000 подписа за Натура 2000 местата и специално за Черноморието…
Хората, които окомплектоваха доказателствен материал към хилядите подписи и ги изпратиха в Европейския парламент
Сигналите и жалбите, които коалиция „За да остане природа в България“ изпраща вече 2 години на Европейската комисия
Активната комуникация на Политическа партия „Зелените“ с европейските зелени, довела до индивидуални посещения на евродепутати в България и оттам: запознаване с проблемите на място, запознаване с българските НПО, задаване на множество въпроси в Европейския парламент.

PS: Не знам все още какво е станало вчера, на заседанието в София на мисията на Комитета по петициите на Европейския парламент, нито с планираната публична изява…

Advertisements

има 1 коментар »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Е, това съм го пропуснал, жалко! Колко дойдоха? Ето какво е връзката помежду ни за да се получи съвместно действие. Да създадем такава връзка – между всички граждани – за бързо реагиране при общи искания. Вече го правим – всеки може да направи автономна група за масови демонстрации, да се свърже с други такива… докато се съберем едно… 300 х. /като начало – защото мисля, че към.. 3-4 млн. ще искат/.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and коментари feeds.

%d bloggers like this: