[21] Възможност за гражданска активност

20 януари 2009 в 23:13 | Публикувано в Алармирам, Подкрепям, Реагирам, Споделям | Вашият коментар

Аз изпратих своя призив до г-н Пирински чрез формата за обратна връзка на сайта на Народното Събрание на Република България (http://www.parliament.bg/?page=feed&lng=bg&fid=3).

Тя работи! Изпратите и Вие такъв призив, за да се препълни пощата на Парламента!!!

Аз се информирах за тази възможност от сайта на виртуалния протест, където прочетох следното (копирам):

„Предлагаме Ви да се запознаете с едно мнение и възможност за гражданска активност в утрешният ден. Нека покажем, че не само хората на площада могат да бъдат полезни, а и всички ние можем да помогнем нещо да се случи в положителна посока. Ето и самото предложение: „По повод поредната нагла лъжа, за която се осведомих от сайта, предлагам да не чакаме утрешния протест, а да действаме сега! Официалната информация се вижда на сайта на Държавната Агенция по Горите. То е ясно, че тъпите заменки по един или друг начин ще ги правят, оставиха си достатъчно вратички, но това, което в момента правят е показване, че НЕ ИМ ПУКА ОТ НАС И ОТ НИКОЙ, и че не ги интересува нищо, просто демонстрират цялата си наглост. Призовавам всеки, който има възможност да изпрати призив до Народното Събрание на вниманието на г-н Пирински, чрез формата за обратна връзка,  или на infocenter@parliament.bg за незабавно предаване на гласувания закон  за обнародване в Държавен Вестник!“ Предлагаме Ви следният текст:

До: Председателя на 40 Обикновено народно събрание

Г-н Пирински,

Настоявам за незабавно обнародване в Държавен Вестник на гласуваното на 16.01.2009 година от Народното събрание на Република България премахване на замените на гори за юридически лица. Търпението на българското общество, което Ви е назначило на този пост, вече е безкрайно изчерпано. Призоваваме Ви към изпълнение на служебните Ви задължения и промените в Закона за горите да бъдат публикувани веднага в Държавен вестник.

На 19.01.2009 година на интернет страницата на Държавната агенция по горите бяха публикувани две заповеди за извършени замени на гори, които носеха дата 16.01.2009 година. С тях над 150 декара гори до София за заменени за 300 декара гори в Северна България.

Дано съберете малкото останали Ви смелост и достойнство и поне веднъж да действате в защита на националните интереси, за което сме Ви избрали, Вие и Вашите колеги от мнозинството!

С узчерпано търпение и все още останали някакви добри чувства.

Подпис:Вашето име…“

Сайтът на виртуалния протест, озаглавен ПРОТЕСТЪТ ПРОДЪЛЖАВА!!!, има много голям смисъл и… информация също!

Advertisements

Вашият коментар »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.
Entries and коментари feeds.

%d bloggers like this: