22.I., Гражданският натиск даде резултат!

23 януари 2009 в 18:17 | Публикувано в Алармирам, Подкрепям, Разни, Реагирам, Споделям | Вашият коментар

Копирам от feelfriendly.com, за да се разпространи новината повече:

Благодарим на всички, които се включиха в инициативата за писмо до Народното събрание и председателя г-н Пирински, като запитване за промените в Закона за горите.

От вчера в съобщенията на прес-центъра на НС има следното съобщение – според мен реакция от множеството запитвания до г-н Пирински от наша страна:

„Съобщение на парламентарния пресцентър във връзка с приетите промени в Закона за горите 22 януари 2009 г. Законът за изменение и допълнение на Закона за горите бе приет на второ четене от Народното събрание на 16 януари, петък, т. г. Отделните текстове бяха гласувани от народните представители единодушно или с почти пълно болшинство. В периода 19 – 20 януари (понеделник – вторник) бе извършено изискващото се оформяне и сверка на текстовете на приетия закон с оглед публикуването и влизането му в сила. Във вторник, 20 януари, във втората половина на деня, текстът на Закона бе изпратен с писмо от председателя на парламента до президента Георги Първанов за издаването на необходимия указ за публикуването на закона в „Държавен вестник“.“ Отделно на сайта на Държавен Вестник, пише следното съдържание за утре: Народно събрание Закон за изменение и допълнение на Закона за горите стр. 18 Общите ни усилия са ускорили излизането на закона от Народното Събрание! Днес закона трябва да бъде публикуван в държавен вестник, с което ще се сложи край на порочната практика на заменките на държавни гори с частни лица. След големият шум, който се вдигна от организации и граждани, доста хора са званяли в Парламента и Президентството, промените в закона са придвижени по каналния ред. Надяваме се тази бърза реакция да е намалила значително броя на „щастливите“ заменки от последните дни. Борбата на природозащитниците със заменките обаче продължава: остава спирането на заменките, в които участват общините, защото все още съществува възможност за придобиване на държавни гори заедно с общинската администрация, както и за забрана промяната на предназначението на заменените вече гори, което е много важно с оглед на крупните заменки направени през последните две години. Благодарим на всички, които се включиха в гражданската активност покрай промените в Закона за горите. Това беше доказателство как гражданите могат реално да участват в процеса на прикагане на практика на решенията, за които те настояват.

Вж. оригинала: Гражданският натиск даде резултат от ПРОТЕСТЪТ ПРОДЪЛЖАВА !!!

Advertisements

Вашият коментар »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and коментари feeds.

%d bloggers like this: