Мартин КАРБОВСКИ, Сбъркан електорат

3 юли 2009 в 1:41 | Публикувано в Наброски, Реагирам, Споделям | 27 Коментари
Етикети: , , ,

Аз не бих могла така да го кажа, но Карбовски го е рекъл. Чух го вторник сутринта (30.6.2009) по радиото (в преглед на печата) и отидох да си купя вестник „Стандарт“. Вчера сканирах текста от вестника (с OCR) и го предоставям тук за всеки, който се интерисува и е пропуснал да го прочете:

Над западната част на страната вали, облаци и ниско атмосферно налягане. Над източната грее слънце, хората ходят на плаж. Напук на световното разделение у нас е обратното – изтокът е оптимист, западът е мрачен.

Живеем в две държави с два типа различни хора. Двете държави нямат нищо общо, дори географските посоки могат само да те объркат. Живеем там, където бедните са еуфорични за бъдещето си, а проспериращите сякаш знаят нещо повече за света и по този повод тъгуват.

В двете държави живеят два електората. Единият няма много-много на какво да се радва, но разполага с оръжието на масите – ентусиазъм.

Електорат, който обича вождовете си. Той така ги и нарича – любими вождове, а не лидери. Електорат като деца – имат бюлетина, имат образ, който ще ги спаси, имат лозунг, имат полуреволюционна организация, която ще сработи на 5 юли. Имат мотив – неразбираем мотив; но той ще ги закара на урните. Нямат други неща – бедни са, неуки са, търпеливи са. Нямат спомени какво е било на миналите избори. Нямат идея къде живеят – за тях Европа е неоткрит континент. Но при тях политическото послание е сработило – те са гласуващите с радост. Те са вярващи. Те притежават нещо, което модерният човек няма – имат нещо „за вярване“.

Те са цигани, пенсионери, мюсюлмани, хора, живеещи на село, хора, които имат визия за бъдещето, изразена в трибуквените им партии. Хора на традицията. Те знаят, че трябва да се гласува. Защо трябва?! Защото са дисциплинирани. Кой ги дисциплинира? Имагинерната вяра в нещо, което „така трябва“. Всички те приличат на българите от Възраждането. Или на днешни косовари.

Към тях може да добавим бившите военни. За тях още е останала идея за „родината“, за честта, за дълга – думи, които вече не се употребяват, немодерни са. Бившите военни са десетки хиляди – те са последните модерни хора, които все още имат нещо „за вярване“

Другата част от електората има пълни хладилници. В тях дълбоко е замразен един скепсис, който само умният човек може да събира упорито като отровни гъби, които са красиви, но не стават за нищо друго освен за събиране. Другата част от електората сигурно е повече, но се чувства фрустрирана по природа, защото живее, казва, в страната на селяните. А селяните винаги побеждавали. Другата част се нарича „модерна част от електората, градска част“. Някой е успял да й внуши, че нещата са непроменими, а ентусиазмът е за идиотите. Може и да е така, но ако ентусиазмът е за идиотите, то означава, че идиотите управляват. А това не отговаря на логиката. Идиотите ги управляват.

Другата част от електората е по-богата, но по-недоволна. Иска нещо, не вярва в нищо. Тя просперира и твърди, че просперира въпреки политическата ситуация. Но не знае как да я промени. Не вярва в нищо. Политическото безбожие я владее. Сакън, някой да каже, че трябва да се вярва в нещо – веднага тази част на електората се затваря в черупката си, която нарича фейсбук.

Би трябвало да е обратното – бедните да са недоволни и да искат да променят системата, а проспериращите да са доволни и да искат да я задържат. Но у нас е обратното на обратното, което не ни връща в нормална ситуация.

Бедните селяни, пенсионери, цигани и турци са доволни от лидерите си, а надутият гражданин използва това, че е на почивка в Барбадос, за да протестира срещу политическата класа у нас. Пиклив протест, и скъп. Долу политиците, горе Барбадос, викат богатите у нас (е, относително богатите). Не щем Барбадос, искаме си политиците, викат хората, за които Барбадос е анимационен филм от детството. Щура работа. И неясна.

Ненормално е статуквото да се подкрепя от най-прецаканите в държавата. Циганите, дето не са видели столевка, пенсионерите, дето не са срещали луканка на масата си, и турците, които не могат да си продадат тютюна.

Ненормално е в същото време хората с възможности и бизнес да са така отвратени от политиката и толкова недоволни от политкласата, че да си ритат Бентлито от ярост, щото нямало за кого да гласуват.

Електорат с обърната резба. Или с изхабена такава.

Над западната част от страната продължава да вали. В източната грее слънце.

Един пенсионер влязъл във фейсбук и не могъл да излезе. Сбъркана работа.

И аз така мисля – сбръкан електорат!

Схемата на Карбовски, обаче е твърде контрастна, за да е по-експресивен, предполагам. Защото себе си не мога да причисля нито към едната, нито към другата категория, а вероятно това е така и за мнозина други…

Но по повод на тази статия – сетих се и за Добри Жотев:

Препис върху принтерна хартия от 70-те

Препис върху принтерна хартия от средата на 70-те год. на XX век

*Бележка: Ако кликнете върху изображенията на ръкописа ще се озовете на сайт за сатиричната поезия на Добри Жотев и ще може да прочетете биографията му (възможно е да се наложи и encoding в зависимост от браузъра, за да се чете правилно кирилицата:).

Advertisements

27 Коментари »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Като махнем експресивността какво остава?

  Поет, журналист и блогър говорят за електората.
  Експресивно.
  Верно сбъркана работа.

 2. @ivhigh, Е, и? Това е моят личен блог и личното ми мнение (в категория „споделям“)…
  Не съм в позиция да влияя на когото и да било – на някого може да допада, на другиго – не, това за което пиша…
  Не съм ти на пътя, не ти преча да минаваш, не ти пия от водата, не ти ям от хляба – к’во те бърка, човече?
  Искаш само депутати и кандидат-депутати да говорят за електората ли? Или някой друг от управляващата класа? От’де накъде „простолюдието“ в лицето на поет, журналист и блогър, ще се изказват на тема „електорат“ – к’во разбират те и к’во ги засяга, що не си траят?
  PS: „верно“ е жаргонна дума, на български се пише „вярно“

 3. Нов основен закон (конституция)
  и нов държавен стандарт за
  урбанизация на човешкото битие

  1. Всеки човек има право на гражданство, което му осигурява достатъчно средства за достойно човешко съществуване. Количествата и валутната равностойност на тези средства са описани в новия държавен стандарт, който представлява основен закон или конституция.
  2. Изпълнението на новия конституционен закон е задължително за органите на държавната власт, която строго и стриктно спазва държавния стандарт.
  3. Лични (индивидуални, персонални, частни, еднолични) права и свободи:

   1
   1 . 1
   1 . 1 . 1
   1 . 1 . 1 . 1
   1 . 1 . 1 . 1 . 1
   1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1
   1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1
   1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1
   1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1
   1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1

   „1 хляб” дневно се полага всекиму – това е условна мярка за килокалории, които се съдържат в 1 кг бял хляб и се равнява на 2750 килокалории,т.е. всеки човек има право на 2750ккал. храна дневно.
   11 декара площ от сушата – това е брутна мярка, която включва 6 (шест) декара ниви (заедно със синорите), 1 (един) декар градска площ
  (заедно с улици и общински площи) и 4 (четири) декара горско сечище.
  111 м2 РЗП (разгърната застроена площ) жилище.
  1111 м3/г вода, от които 111 м3 годишно за битови нужди и 1000 м3 годишно за земеделско-скотовъдни, промишлено-индустриални, строително-транспортни и енергийни нужди.
   $ 11 111 – пожизнен, годишен, валутен доход, който се дава всекиму по рождение и се изплаща до смъртта му при цени на стоките и услугите от 2000-та година в по-развитите западни страни (Германия, Англия и САЩ).
   $ 111 111 – валута, осигурена всекиму за 15-годишен курс на образование или за 16 100 учебни часа по 40 минути.
  1 111 111 км пробег с превозни средства всекиму за 100 години живот или по 11 111 км с пробег годишно (личен, обществен, промишлен и производствен транспорт).
  11 111 111 квтч електроенергия за 100 години или по 111 111 квтч годишно.
  111 111 111 секунди комуникации – телефон, телекс, мобифон, интернет и пр. за 100 години или по 51 минути дневно.
  1 111 111 111 – капацитет на личния (персонален) компютър или ЛАП – ТОП.

  4. Трудово-правни отношения
  А. Работните дни в една календарна година са 225 дни.
  Б. Почивните дни в една календарна година са 140 дни.
  В. Работният ден е 6 (шест) часа по часовник с 24 часа в денонощието или 8 (осем) часа по часовник с 32 часа в денонощието или 10 (десет) часа по часовник с 40 часа в денонощието или 5 (пет) часа по часовник с 20 часа в денонощието.
  Г. Жените работят 20 години по 6 часа дневно 225 дни годишно или общо 27 000 работни часа трудов стаж.
  Д. Мъжете работят 25 години по 225 дни по 6 часа дневно или общо, 33 750 работни часа трудов стаж
  Е. Жените ползват 8 (осем) години платен отпуск по майчинство за отглеждане на две деца.
  Ж. Мъжете ползват 3 (три) години платен отпуск по бащинство за отглеждане на две деца.
  З. Всеки град има по 560 фабрики с по 65 работника.
  И. Постоянно е заето с трудова дейност една четвърт от населението в зряла възраст.
  К. Всяка фамилна къща има право на дребен частен бизнес и търговска дейност по собствено желание.
  Л. Всяка фамилна къща има право на зеленчукова градина с площ един декар бруто ( с пътища, тротоари и огради).
  М. Населението на всеки град се изхранва с поливно земеделие, което се обработва машинно.
  Н. Формата на обработване на земеделските земи е лична, фамилна, кооперативна, ТКЗС, АПК и прочие и се определя с народно допитване (плебисцит, референдум).

  5. Училище
  А. Всеки човек учи 15 години, за което обществото осигурява средства на стойност $ 111 111 по цени от 2000та година.
  Б. Учебните часове годишно са 175 учебни часа
  В. Дневно децата се обучават по следния начин:
  – 4 начални години по 5 учебни часа дневно (основно образование)
  – 5 години по 6 учебни часа дневно (средно образование)
  – 6 години по 7 учебни часа дневно (висше образование)
  Г. Всяко дете носи САМО един енциклопедичен учебник, включващ учебния материал за една седмица, тетрадки и учебни помагала, които заедно с чантата тежат колкото едно пиле или 1-2 кг (средно килограм и половина).
  Д. Всички училища са университети с 15 класа обучение за 900 ученика. Това са 15 класа с по три паралелки с по 20 ученика. Всяка класна стая има размери 20 м х 4 м и към нея има учителска стая за класния с размери 4 м х 4 м и съблекалня с гардеробчета и тоалетна с размери 4м х 4 м. Площта на училищната зона е 340м х 340м.
  Е. Всички ученици отиват на училище само по пешеходни пътеки без моторни превозни средства.
  Ж. Един учебен час е 40 минути
  – разпределение на часовете в основното училище дневно е: 4 часа по 60 минути или 5 учебни часа по 40 минути и 4 междучасия по 10 минути:
  -основно образование:
  4 ч х 60 мин = 240 мин
  5 уч.ч х 40 мин + 4 межд. х 10 мин. = 200 + 40 = 240 минути
  – средно образование:
  5 часа х 60 мин = 300 мин
  6 уч.ч х 40 мин + 4 м.х 10 мин + 1м х 20 мин =
  = 240 + 40 + 20 = 300 мин
  – висше образование:.
  6 часа х 60 мин = 360 мин
  7 уч.ч х 40 мин + 4 межд.х 10 мин + 2межд х 20 мин =
  = 280 + 40 + 40 = 360 мин
  З. Всяко училище има по 900 ученика и обучава децата на шест жилищни квартала с по 880 души или 5280 души.
  И. Средно 15-20% от населението са учащи се.

  6. Семейство
  А. Семейството се състои само от един мъж и една жена, тъй като жените и мъжете винаги се раждат равен брой и следователно това е основен природен закон, чието нарушаване е геноцидно престъпление.
  Б. Всяка жена има право да роди само две деца за целия си живот, тъй като светът е пренаселен и заплашва природата с екокатастрофа следствие човешката ни дейност.
  7. Фамилия
  А. Фамилията се състои от шест до осем души – родствени двойки – като:
  „пра-минало” – пра-баба и пра-дядо
  „минало” – баба и дядо
  „настояще” – мъж и жена (родители)
  „бъдеще” – две деца на родителите
  Б. Всяка фамилия живее във фамилна къща с РЗП 260-400 м2 с дворно място 600-800 м2
  В. Всяка фамилия има плод-зеленчукова градина (отделно от дворното място) с площ 600-800 м2 .
  Г. Нивите на една фамилия са сбор от нивите на всеки член от семейството или 8 души х 6 дка = 48 декара.
  8. Жилищен квартал
  А. Площ 340 м х 340 м
  Б. Всеки квартал има 10 реда с по 11 къщи с 8 души в една къща.
  В. Всеки квартал има плод-зеленчукови градини с площ 340 м х 340 м (отделно от жилищната зона), които се напояват с промишлени води (а не питейни).
  9. Жилищен блок
  А. Състои се от 6 квартала.
  Б. Всеки блок има училище с 15 класа образование и площ 340 м х 340 м.
  В. Всеки блок има градска градинка с площ 340 м х 340 м, в която се намират: пожарна, полиция, поща, община, печатница (администрация).
  Г. всеки блок има градска градинка с площ 340 м х 340 м, в която се намират: поликлиника, болница, хипермаркет, пазар, стадион, банка, хотел, плаж,”ЛУНА-ПАРК” и пр. по желание на жителите.
  10. Градът -( виж чертежа в края на проекта):
  А. Градовете са унифицирани и типизирани.
  Б. Градовете са три вида:
  – за 190 080 души
  – за 95 040 души
  – за 47 520 души
  В. Градът за 47 520 души като строително-архитектурен план представлява календар за една календарна година (виж чертежа в края на обяснителната записка). Всеки ден от календара представлява строителна квадра с площ 340 м х 340 м. Работните дни в календара са жилищни квартали и оранжерии, а почивните дни на календара са площи, в които са разположени фабрики, заводи, комбинати за производство на стоки за широко потребление. Площта на цялата жилищно-промишлена зона е 42 км2, а земеделските му земи са седем пъти повече, т.е 7 х 42 км2 = 294 км2. Този град има 9 блока с 9 училищни комплекса за 900 ученика с 15 класа образование.
  Г. Един жилищен блок с шест жилищни квартали се строи за 10-12 години. Срокът на годност е 80 години. След приключване строителството на последния квартал, първият се е амортизирал и започва да се строи отново. Така градът се строи кръгово блок по блок до безкрайност.
  11. Световни параметри
  А. В целия свят постоянно живеят 3 200 милиона души, които произвеждат стоки за 4 200 милиона души. Така никога няма дефицит на стоки, инфлация и дефлация, които са характерни за хаотичния пазар.
  Б. Човешкият род може да ползва 1/6 част от сушата за орна земеделска земя или 16 %, т.е около 24 000 000 км 2 .
  В. човешкият род има право да ползва 6 % от речния отток на сушата или 1/16 част, т.е 3 000 км3/год. вода за всичките си човешки нужди.
  Г. Човешкият род може застрои и ползва като урбанизирана земя само 1/5 част от сушата или 20 %, т.е около 32 000 000 км2. Това означава, че на всеки човек се падат по 10-11 декара урбанизирана и култивирана земя.
  Д. Останалите 4/5 части от сушата или около 120 000 000 км2 се обявяват за неприкосновени природни резервати, в които е забранено да се извършва промишлено-индустриална дейност, скотовъдно-земеделска дейност, лов и риболов, строеж на големи спортни и туристически комплекси.
  Е. Не се правят никакви компромиси с чистотата и честотите в природата.
  Ж. Хипократовата клетва е държавен закон, който задължително се спазва от:
  – медицинските работници спрямо пациентите
  – родителите спрямо децата
  – възрастното население спрямо подрастващото поколение
  – държавната администрация спрямо цивилните граждани

  10. ПРАВА
  А. Всеки има право на свобода на мисълта, словото и печата!
  Б. Всеки има право да информира и да бъде информиран!
  В. Всеки има право на свободно придвижване, туризъм, образование!
  Д. Всеки има право на самоотбрана и неизбежна самоотбрана!
  Е. Всеки има право на собственост,образование, трудов стаж, пенсия, медицинско обслужване и обществена сигурност!
  13. Аморални деяния, които са подсъдими
  – лъжа, лъжесвидетелстване
  – кражба, обир, грабеж, агресия,абордаж,инвазия,конкиста
  – насилие, тормоз, терор, линчове,инквизиция
  – убийство,екзекуция
  – кастова сегрегация,търговия с роби
  – дискриминация – полова и расова
  – жертвоприношения и репресия,суеверие и сатанизъм
  – полигамия и полиандрия
  – проституция и сутеньорство
  – содомия
  мъж с мъж
  жена с жена
  човек с животно
  – педофилия и воайорство
  – шантаж, рекет, интриги
  – милитаризъм
  – саботаж, атентати, метежи
  – преднамерено унищожение или замърсяване на околната среда
  – порнография и нудизъм,ецхибиционизъм
  Всички норми и параметри в този план съвпадат с държавния стандарт на България, както и с държавния стандарт на по-развитите страни в Европа и света. Тази конституция решава всички човешки проблеми едновременно, поради което е наложително незабавно да стане достояние и реалност за широката общественост в целия свят.
  Одобрението и става с плебисцит и се подписва от всички светски и религиозни власти, както и от всеки човек поотделно, след което той получава документи за собственост, за правата и задълженията си.
  14. Деяния, които са позволени
  – Разводите са позволени и безплатни.
  – Противозачатъчните средства са позволени.
  – Сеч на дървесина само след като е посадена нова гора.
  – Риболов само от собствени развъдници на риба.

  Съставил: инж. Лиляна Андреева

 4. ЧОВЕШКА КОМЕДИЯ

  Вървяхме напред – надалече,
  връщахме се назад – към природата,
  завихме налево,после – надесно,
  молихме се жално на божеството небесно…
  Ала от нийде взорът надежда не види –
  сал пясък,мумии и пирамиди…
  Но идва справедливото житейско време
  за осакатеното човешко племе,
  жертва на цинична тайна каста,
  обсебена от канибалска краста…
  Новото хуманно поколение
  ще ги запрати в забвение,
  ще ги запрати на бунището,
  ще освободи терена на игрището…
  Ще се роди отново пак човека
  за да живее чак до века –
  в мир, правда и благоволение
  за изстрадалото земно население…

 5. ПЪЛНА ПРОМЯНА

  Беше объл,а сега е ръб
  защото влезе в Ю Р Ъ П…
  Бяхме в инфлация
  сега сме в дефлация
  и криворазбрана демокрация
  в родната ни нация…

  ПОП – ФОЛК

  Вървяхме дълго по жицата
  и стигнахме до паницата…
  “Жица, жица –пълна паница”…
  С вулгарен буламач
  играем поредния мач!
  Напъват народните диваци,
  бутат се световните простаци…
  А за какво се играе –
  никой тука не знае!
  Победи ни “факултето”
  с “Камъните,дето падат от небето”…

  СТАНДАРТ

  Правим контрол и проверка,
  уточнихме всяка мерка…
  Упражнихме братско влияние –
  на едно круше разстояние…
  Дружбата се мери с лакти –
  без свидетели и факти…
  Пържоли, флейки, бутове –
  теглим с точни шутове…
  Глобална мярка на пазара
  е на батето шамара…
  Вуйчо мери със ритници
  будалите тиквеници…
  Норма шведска за кюфтета –
  по дупето – две чифтета…
  Мерките са мераклийски,
  а стандартът – ОЛИМПИЙСКИ…

 6. П Р Е Д С Т А В Я Н Е !

  Ще покажа вам куплети Избори половинчати

  произлезли от тормоз си провеждат, ей така

  и за зли апологети, и не охкай, че те „клати“

  поокрали цял обоз! резултат, в една ръка!?

  Що за мъка, нечовешка, Трябва ли Закона тука,

  е да креташ без пари да се яха заднешком,

  и да те клевети „пешка“ щом като червена „кука“

  оскотяваща, дори!? ме души, като питон?!

  Кряскат до полуда всички, Май че всеки е обречен,

  чак главата ме боли. ако само той е прав.

  Стадо от „овце“, „козички“, „Преходът“ ни безконечен

  лесно се „пасе“! Нали?! предизвиква Болка, Гняв!

  01. 11. 2006 София Геноцидизиран

 7. П Р Е Д С Т А В Я Н Е

  Ще покажа Вам куплети,
  произлезли от тормоз
  и за зли апологети :
  поокрали…цял обоз!

  Що за мъка нечовешка
  е да креташ,без пари
  и да те клевети“пешка“
  -оскотяваща, дори?

  Кряскат до полуда всички,
  чак главата ме боли…
  Стадо от „овце,козички“,
  лесно се пасе-нали ??

  Избори половинчати
  си провеждат-ей така
  и не охкай,че те“клати“
  „резултат“-в една ръка !?

  Трябва ли:Законът,тука,
  да се яха заднешком,
  щом като червена „кука“
  ме души-като питон !?

  Май че всеки е обречен,
  ако само той е прав!?
  „Преходът“ни безконечен
  предизвиква Болка,Гняв!!!

  01.11.06 София Геноцидизиран

 8. Х Р У М В А Н Е

  Хрумна ми Идея,нова,
  за човешкия статут:
  -Кой отрова ни продава
  и дали е темерут !?

  Представлява ли Животът
  за мнозина-локва кал,
  дебнеща отзад Голгота…
  драпаш,да излезеш-цял !?

  А…калта е като жива,
  газиш и настъпваш там…
  хоп и болката,парлива,
  ме обзема-като Срам !?

  Изтърпявам по неволя
  неприятната „страна“,
  продължавайки се моля:
  -махай се от тук,Злина!

  Но наведох се,да видя
  от какво ме заболя
  и извадих-остра мида,
  причинила таз „беля“!

  Локвата преминах вече
  и окалян,до уши…
  в банята калта изтече.
  А за мидата-реши…!?

  Щом затворена е-здраво
  -„нещото“се пази,там!
  Аз отворих я и:Браво,
  там оказа се-голям…!?

  За обема-не говоря,
  стойностно обаче,да!
  Що за тягостна Неволя,
  следвана от-Радостта?

  Ще се падне ли,обаче,
  този“случай“ и на мен?
  Все оказвам се“сираче“:
  идва ли и моя…Ден ???

  18.09.09 София Оказващ се

 9. П О “ М О Й С Е Е В С К И “

  Пак е вероломно време-
  мъките ни са безброй…!
  Тежко Комунистко бреме
  дърпа „десния“ завой !?

  Поопитахме го, малко,
  но колцина са добре ?
  Скрити Комуняги-жалко,
  а край тях е“тор,гюбре“!

  Няма нищичко случайно,
  а ни баламосват-все…?
  Всичко се избира-тайно
  и заема се от…“псе“!

  Щом „участник“си отива,
  от червения му „рай“,
  мене тръпки ме побиват:
  нямат свършване-комай!?

  Трябва…да изчакам още
  -Обетована Земя !?
  Със живот:без черни нощи
  и червената „ламя“ ??

  Че не съм затова самотен
  знам-за още,като мен…!
  -Бойко,пак съм Безработен,
  НЯМА Данък-за Кретен !!

  Със „десятък“от Бедняци
  …гейчо ли корираш,ти?
  Тези лакоми мераци
  -от „обора“ изчисти !!!

  22.09.09. София Баламосван

 10. http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=187011
  ОТ ТРЪН ТА НА ГЛОГ…!?

  Безработен съм, отдавна,
  „помощите“ са ТАБУ !
  ЕВТАНАЗИЯТА … бавна
  ще поддържам-със „рагу“?

  За какво ли става Дума
  -„структурите“ни са-брак!
  Пазят се,като от Чума,
  че съм Майстор-не чирак!

  Аз съм Българин,достоен,
  но…със“кофти“ Занаят
  и избутван съм-от боен
  Урко,със омърлян врат !

  Той е предпочитан кадър,
  на червеното „леке“,
  в работата става храбър
  – лочи нашенско „саке“!

  „Октоподът“ продължава
  да ни смуче-на корем !
  Тази шибана държава
  ни тормози-щем не щем!!

  Уж гласувахме, наскоро,
  но…“керванът си върви“,
  Българската Диаспора
  се изражда и…кърви…!

  „Новите“ дали са „стока“
  – предстои да разберем!
  Реформация-широка
  ли е техния Проблем ?

  Никой не предлага-НИЩО,
  но…желае ми…“успех“?
  Новите Министри – вижте:
  ДА СТЕ СЛЕПИ-ВИ ПРОКЛЕХ !!!

  30.09.09. София Избутван

 11. С Ъ М Н Е Н И Я

  Дали ти, о, Боже, двулика си твар,

  за чуждите – Дявол, за своите – Звяр?

  Каква е целта ти за нас, на Земята:

  човек на човека – хомот да намята?!

  Кажи ми какво, ако не Геноцид,

  е да бъдеш ограбван, измъчван и бит?

  Това ми изглежда, съвсем, на Садизъм:

  кротко наричаш го ти – КОМУНИЗЪМ!

  Нима е заблуда, че пръв си Светия,

  а всъщност оставяш да мачкат ни,“тия“!

  Понасяш ги сляпо, а те от старание

  добре да ти служат, са бич, наказание!

  С покорство, което мнозина прославят,

  изгода за себе си сигурно правят.

  Превърнато с Черна магия в Закон,

  свещеното Право издъхна – със стон!

  Дерзайте, сияйте, порочни Съдници

  – със съвест коварна и черни душици!

  Червените лагери пак възкресявате

  и ум, свобода във робия поставяте!

  Хора, които не щат Простотия

  да мачка живота им, тънат – до шия!

  Децата си искат сами да отглеждат,

  на кървави лумпени глави да не свеждат!

  Да няма несретници, ровещи в кофи,

  да няма мизерия – с лук и картофи:

  това ни докара една „легендарна“

  Партия кървава, зла и коварна!

  Тормоз и мизерия, глад и омраза,

  докара ни тази червена Проказа:

  „апостоли“ нейни, войници, съветници

  – превръщат ни в жалки, послушни несретници!

  Търпим ги – покорно, безлично, страхливо,

  крадат ни децата, тормозят ни – диво,

  а туй „общество“ от люде сурогати,

  в духовна депресия ще има да пати!

  Докато страхът ви, за службица малка,

  държи ви във плен на илюзия, жалка,

  черупката крехка, в която се криете,

  не ще ви помогне срамът да измиете!

  „Живей, да ядеш!“, а трябва обратно:

  червеното робство да спрем – безвъзвратно!

  Единството сила огромна е, знай,

  на тази помия – да сложиме Край!

  Да бъдем: свободни, щастливи, добри,

  Законът да пази – не да мори,

  Страхът – да изчезне, Коварството, Злото

  – на таз Демокрация това е ДОБРОТО !

  Претенции нямам да бъда поет

  -със ватенка,голф или модно превзет,

  единствено искам – това да предам:

  апатия робска, в която съм сам!

  Това е причина за тези, които,

  страхът, мракобесие – налагат го, скрито!

  За жалост, намират се още такива,

  чиято „задача“ Партийна е дива:

  дресирани в злоба, жестокост, омраза,

  изпращани в чужди страни – да убиват,

  докарани, живи, натрапват „зараза“,

  децата крадат ни, семейства разбиват !

  Охранени, нагли, със карти „служебни“,

  тези убийци заслужили, вредни,

  навсякъде страх болшевишки внушават

  – Полиция, Съд, Прокурор – да внимават!

  Държавната Сигурност никой не пази:

  подтиска, вербува – досущ като ЩАЗИ

  и който чиновник не слуша и лази

  – подсещат го, строго, къде ще нагази!

  „Проблем, ако нямаш, ще бъде създаден!“

  – това е „девиз“, на еничаря – гаден,

  нали е Изчадие, в образ човешки :

  дечицата, чужди, превръща във „грешки“!

  Няма ли Правда във тази държава,

  която се мачка от Партия – лява?

  Това ли ни готвиш, о, Боже чудати:

  тука роденият – вечно да пати?!

  Ще има ли Слънце, тъгата пробило,

  за радостни песни и детство щастливо,

  да няма деспоти и луд Комунизъм:

  не ща да сме жертви – на ТОЗ КРЕТЕНИЗЪМ!!!

 12. Д О К О Г А!?

  Кому се живее в крадлива държава,
  която краде ни, а нищо не дава.
  Защо ни подвеждаха – в шествия разни,
  а днес да ги псуваме,с джобове празни!?

  Пишман-депутати, от ляво и дясно,
  със тяхната дейност държат ни на тясно.
  Във таз Демокрация, която прославят,
  от нашите кожи палати си правят!

  Облечени в тоги, мундири, костюми,
  ехидно ни лъжат и правят зулуми,
  и само когато ги силно притискат
  – Правата човешки за себе си искат!

  Затуй, че народът отдолу си пати,
  та кой ли го боли, че няма заплати!?
  Какво, че са паднали визите вчера:
  ми няма пътуване без далавера!

  Платена „Армада“ юристи народни:
  бездушни палачи, почти безподобни!
  Децата отнемат, със черен садизъм,
  законите наши са жив онанизъм!

  Показаха филм, за другари червени:
  извършили див Геноцид, „възродени“!
  Къде сте: съдии, ченгета, министри
  – дали ще покажете мозъци, бистри!?

  По мен се нахвърлиха същите псета:
  скопена сюрия, от ярост обзета
  Децата превърна във кучища стръвни
  и вече ме хапят, със погледи тъмни!

  Четвърта година Иван управлява,
  хвалби в Интернет нашироко раздава.
  Но… който се хвали, мирише на нещо:
  затичай се, бързо, че става горещо!?

  От „Стълбата“ – Смирненска всичките слезте:
  във нашите вопли с разбиране влезте!
  Покварата ваша докрай изметете:
  със Честност и Правда за Пример бъдете!!!

  16.01.2001 С о ф и я Псуващ

 13. О Щ Е Н Е Щ О . . . !
  (за пицария „РОЗКО“)

  …Беше място непознато,
  ала вижте го – сега?
  Втора Пролет… пък и Лято
  идвам тука – за мига !

  Вече телевизор има
  и заглеждам хубав мач.
  Със приятел и любима
  тука идваме – по здрач!

  Новото меню ни чака,
  а… ще има ли места ?
  Грижи се за нас Юнака
  и приемаме честта…!!!

  16.03.2010 г. С о ф и я Сашо Стонса

 14. К Ъ С Н О . . . Л И Е!?

  Обречен… на данъчна гибел
  и… давен от борчове зли…?
  За Дянков, слугата-грабител:
  Проклет да е, който пълзи !

  Човек съм… със скъсана черга,
  без работа пак съм – защо?
  …Това „завеща“ ми го Серго:
  пешкира – пера,току-що!

  Изкрадоха суми огромни
  – от Белене, банков резерв…?
  И… ужким с дела – многотомни,
  ще мамят: народния нерв!

  Със хватки познати се бори
  властта – с Меджидиева чак?
  А главни пишман-прокурори
  пред Мафия кланят се – пак!

  Зад Мургина, Маджо и Костов
  – чия индулгенция бди?
  Милиарди спасяват се… просто,
  за сметка на наш’те Съдби!

  Борисов в Катар ще опява,
  да пращат… понякога газ?
  Така гарантира си „Слава“:
  на кой ли му пука – за нас!?

  Прегръщат се, скитат – на воля,
  не виждат… казанът че ври?
  Със Мафия… как да се боря…:
  Европа – ТЕГЛОТО НИ СПРИ!!!

  23.03.10г. С о ф и я Обречен

 15. ПО ВЕЛИКДЕНСКИ… 2010

  Почват празниците вече,
  заминаване – с коли…
  стигат близко и далече:
  Криза ли… не ги боли!?

  Гоцето – на лов отива,
  олигарсите… и те…
  тази пасмина – щастлива,
  не ù пука, въобще…!?

  Дянков, там от мезонета,
  ще се грижи… и за мен…
  а пък яките „момчета“
  – ще събират…в“Гръцко“…тен!?

  Цеца ще ме укорява,
  че съм още…Песимист…
  ами ставам…“дойна крава“
  с Изпълнителния лист…!?

  Тотьо – новият Министър,
  с розовите очила,
  мъти… ручея си бистър…
  прави ме на будала!?

  Дават изкривени данни:
  – безработицата спря!(?)
  Ами… тези люде, странни,
  кой на Поста ги избра!?

  Трябва ли… да съм мошеник,
  щом не съм и реститут…
  на Държавата съм Пленник
  – разсъбличан и събут!!!

  Разпети Петък С о ф и я Доен

 16. З А К Ъ С Н Я Л С Т А Н Д А Р Т

  …Честен съм затова си патя,
  пък и други като мен…
  Още някога Пилатя
  е наказал този Ген…

  Да погледнеме и днеска
  – „Демокрация“… в застой…
  В тази калпава „пиеска“
  – Богаташ – върви със бой…

  Качеството… леле, Боже…
  се купува със пари,
  ала който го не може
  – болест ще го умори…

  Зелю с Указ се изложи
  – плъзна изродена сган…
  Да спасиме наш’те кожи,
  заработихме… на зян…

  Мафията – това и чака,
  донатрупва „Капитал“…
  а Корупцията – яка
  защитава всеки… крал…

  Гони ни сега и Криза,
  от кога ли е дошла…?
  Още празен е Пандиза
  – не мете ли таз’ „метла“…

  Акции вървят – рутинни
  и залавят… кой ли не…
  а Съдии, уж невинни,
  чешат ги – със „бренеке“…

  Парно, Белене, Резерва…
  „златните кокошки“ – знам!
  … тананикам „не’ам нерви“,
  „опериран“ и от… срам???

  25.04.10 г. С о ф и я Озянен

 17. З А Т Е Б И М Е Н!

  Който Сутрин късно става
  и е вече… закъснял,
  аз досещам се – тогава
  сигурно е… огладнял!

  За Закуска – нищо няма,
  идва време…за Обяд…
  Пица РОЗКО е голяма,
  ще засити всеки глад!

  -Бързо мятай се в колата,
  ще намериш място – там!
  Кулинарната „разплата“
  за Душата е… балсам !!!

  02.05.10 София Успал се

 18. О Т Р И Ч А Н О И М А С О В О !

  Бях така-преди години,
  толкова не беше зле…
  МАФИЯТА днес-държи ни,
  кой „орисник“ме прокле?

  Как наопаки,насила,
  се обърна всичко-днес?!
  Що за длъжност е:“горила“
  -в Министерствата и ЧЕЗ ?

  Някои ще се изсмеят:
  -Я па тоя,будала ?
  Комуняга пак…е Беят,
  но работи-Абдула !

  Ходя вече омърлушен,
  кой ли сеща се за мен?
  Май Късметът,изтърбушен,
  ме зарязва-ден след ден!

  …Зърнах Детската градина
  и Училището, уж…
  Времето – така измина,
  а съм бил и Татко,Мъж…!

  Още съм на „сухо“,Боже,
  кой ме иска-без пари ?
  …гей ни лъжеше,че може,
  Тотю го надви,дори…!

  Пак ли Жертви да сме Ние,
  на мошенници-със Власт ?
  Гледа как да ме затрие
  Бюрократ-със гладна паст!

  Данъци, осигуровки,
  такси-„парно“и вода…
  МАФИОТСКИ разработки
  -ГЕНОЦИД ЛИ Е ? О,ДА!!!

  24.08.10 София Затриван

 19. П О Г Л Е Д – О Т Д О Л У . . . ! ?
  (Е к о – Е к о т!)

  Живея във жалка държава,

  където народът ù мре…

  но има и „линия“ – права:

  „Червения глист“ е добре!?

  …То бяха „царе“ без корони,

  професори, Шеф на „ИПОН“…

  и щом не крадеме – горко ни

  – ще дишам през крив макарон!

  И станахме уж… Европейци,

  но Там съжаляват – така…?

  „Наследници“ – наши ДС-ейци

  презрително махат, с ръка!

  Изглежда е… „златна кокошка“

  държавата – нечия стръв?

  Фандъкова моли за прошка,

  а бирникът смуче и кръв!

  Ограбен, зарязан и беден

  – това е Съдбата ми днес…

  Дали пък съм станал и вреден,

  че Тотю заменя ме – с „фес“?

  Напълни се тук с мангасари

  и гратис пътуват сега

  … ужасно смърдят – на цигари,

  „Контролите“ спират в мига…

  Разбойко се пъчи доволен,

  а… геят нахално пръхти!

  Залъгват народа си – болен

  и двамата „скубят“, а – Ти ???

  27.09.10 г. София уж Европеец…

 20. М Е Н Т… О Р… Д Ж И Й С Т В О
  ( к л у б )

  …Попадам на още „ментета“,

  които се пъчат – навред…

  Омръзна ми пошлост превзета

  – прилъгване с чуждия мед!

  Поредният „шум“ до небето,

  хвалби – на „кило“, че и…“тон“!

  Пари се печелят, от Гето,

  основно – със пот и… поклон!

  Цитираш успяващи хора,

  предлагаш и „помощ“ дори?

  И щом за това заговоря:

  – това… онова… разбери…!

  И, щом си тренирал от малък,

  „успехи“ ли чакаш сега?!

  Помагаш… на чуждия залък,

  че бос да не ходи – в снега.

  Изтъкват: различните „школи“

  фалшив ли е Нечий успех?

  Въпроси… изплуват – защо ли

  и този ли „изпит“ не взех?

  И тъй… продължавам нататък

  – във тъмните „дебри“, напук!

  Затуй е и… Изводът кратък:

  – Помагай, но не на „балък“!

  04.10.10 г. София Продължаващ

 21. ЦЕНЗУРА ?!

  В Ъ П Р О С К Ъ М „О Т К Р О В Е Н И Я“ ?

  ( Коректно зададен ! )

  Ще ми кажете ли, моля:

  Цензура-защо върви ?

  …Собственик със мека воля,

  кой така те оформи ??

  Искаш-да съм автентичен,

  правя го това добре !

  Кой и колко е себичен

  – нека тук се разбере ! ?

  Май че се…компрометираш

  или само слушкаш-друг ?

  Имаш още да увираш,

  а дали е…“запъртък“ !?

  А това ако маскираш

  и със днешна дата-тук,

  нека знаят-че „умираш“,

  а за мене ще си зук ! ! !

  07.10.10 г. София Цензуриран

 22. ЦЕНЗУРА ?!?
  К О М А Й , З А П О С Л Е Д Н О !

  Показвам Съзнание – ясно,

  за шията стиснат…свирепо:

  Грози ме Заплаха – ужасна,

  за мазен Чиновник…нелепа…!?

  От липса на Работа страдам,

  а…“помощ“ от Никъде-Нищо

  и спрат ли ми Тока-пропадам,

  но…кой ли това ще разнищи !?

  Правата ми-Турчин ще гледа,

  че…Тотю мижи в Парламента…,

  превръщат ни в болни говеда

  и в…Кланица…,носеща „рента“?

  Защо ли…обществен „защитник“

  захвърля ме в линия – глуха…,

  понеже „продукт“ е-разсипник:

  от Мъката…пълни Търбуха…! ?

  Боклука Софийски разкарват

  из цяла България…още…!

  До кой ли Министър…припарват

  …приличащи вече – на „Мощи“!?

  Чилийски Миньори спасиха,

  че нямат си там…комунисти !

  А – Цачева,Бойко подмиха

  пърдалника Гоцев…от глисти!?

  …Изчезвам…и чакат ме,веч

  във Български Ад-с Олелия…,

  а…Кой, с Откровение рече:

  – Защо ги погубваме…Тия…??

  Приятели…колко противно

  да мисля, че Истина то е ?

  Лъжата е тъй…абразивна,

  че става Падение – Мое…! ! !

  14.10.10 г. София Изчезващ

 23. ЦЕНЗУРА-В „ОТКРОВЕНИЯ“!
  … К О Н С Т А Т А Ц И Я …

  Живейте – с Илюзии празни,

  но работа имате…да ?

  А как ще лекувате-спазми,

  когато ви гони Студа??

  – Стегни се! Ми казвате,ужким,

  че аз ли виновен съм,а ?

  Не вярваш,от Мъка че пъшкам

  и няма Надежда- с Труда !

  Крадат си-и плащат, „нагоре“,

  но аз…не научих-това !

  Одумват-високи стобори

  и вдига се „шум“-бадева !?

  Че – Работа „дават“ бандити

  а плащат…Душа се бере !

  За псета и мечки, които,

  на нашия гръб са добре !?

  Разбойко е вашето „слънце“,

  за мен е пореден…“Мамут“ !

  Не струваме-вече и зрънце,

  а той е доволно надут !!

  За МАФИЯ…само се бае,

  Живота – на косъм виси !!

  Властта Корумпирана трае,

  дали ще умираш…Мерси !!!

  15.10.10 г. София Висящ

 24. ЦЕНЗУРА-ОТ „ОТКРОВЕНИЯ“

  С Е Д М И Ц А Н А Б Е Д Н О С Т Т А . . .

  …Във ЕВРОПАТА ще бъде

  Седмица на Бедността…!

  …Кой ли,Тук,ще се пробуди

  и забърше Пошлостта ?

  По“стандарти“ сме последни

  и…статут: Троянски Кон !

  А чии ли „точки“ гледни

  ползва наш…хамелеон ?

  Ето…Митничарско „село“

  – весело, със хубав път !

  На чие шкембе дебело

  ще помага … пак „Кумът“?

  Мургина-отне милиони,

  но…усмихва се в Съда !

  По кои пишман-закони

  …разпределя таз’ „беда“?

  Сайтове предлагат всичко,

  но „де-факто“ е капан !

  Недоволстващият Чичко

  …вместо мене е „обран“?

  НЯМА ОПРАВИЯ – ТУКА !

  Мафията иска – тъй !!

  До кога…такава Мъка :

  видиш ли „такъв“- го плюй!!!

  17.10.10 г. София Плюещ

 25. ЦЕНЗУРА-В „ОТКРОВЕНИЯ“ !
  Н Е И З Б Е Ж Н О . . . ! ?

  Рано ми е…да си „ходя“,

  но ме тласка-тази Власт !

  „Реформира“…тъй Народа,

  че излишен сме баласт ! ?

  Станал съм 60 години

  – млади търсели, навред !

  Нямам…съвестни Роднини

  и ме чака ГЕРБ-ов гнет…!

  Регистриран съм във Борса

  – свирят Погребален марш…

  Всички от един „отбор“ са,

  баламосват-с евтин фалш !

  Икономиката…“сива“

  ме отбягва, пак. Защо ?

  Жельовата паплач, дива,

  днес е нужното „тесто“ !

  Знам – наопаки е всичко,

  за крадците е добре…!

  Кой с „перални“ за парички

  праното ще прибере ?

  Плашат ни със люта Зима,

  „слугинажът“ е във час !

  Който е на „млечно виме“

  ще устиска. Ама … аз …?

  Напрежението властва,

  но…Търпението: по-…!

  Щом „Програмата“ напасва

  резултата…е…“капо“…! ! !

  18. 10. 10 г. София Тласкан

  МОЛЯ ВИ,Мартин Карбовски,нека се видя-с Вас-имам Нет до 29 т.м.!

 26. МОЛЯ ВИ,Мартин Карбовски,нека се видя-с Вас-имам Нет до 29 т.м.!

 27. http://sitekreator.com/zlobodnevko/main_page.html
  …че „глас във пустиня“ оставам,
  ояждане пречи-сега…?
  но Себе си аз не предавам:
  защото съм вън-от „търга“!
  14:1.41ч.

  П Р О Б У Ж Д А Щ О . . . ! ?

  …Безскрупулен ЕВРО-Садизъм

  – Могилино,още …къде…,

  формира проклет Непукизъм:

  докато се още краде !?

  Изпадам във бедност реална

  и ставам негоден Длъжник…,

  със таз „политика“-анална

  -на всички,с държавен „ибрик“!

  …Оглеждат със Джип,вертолети,

  палати на „спонсори“ свои…,

  но имат едни табиети :

  в едно са „кучило“- копои…!

  Будителски Празник е утре,

  а тъпчат ни с разни лъжи….,

  „съветват“ държавата Мутри:

  от бол мижитурки…гъмжи…!

  Така-до кога ли ще бъде,

  заряза ме моя…Късмет…,

  горко ми-кого ще пробудя :

  затънал в Коварство и гнет !

  За Празника Утрешен,даже,

  ще има ли…Цензура,пак…!?

  Послушкото пак ще „намаже“:

  омръзна ми Менторски „брак“ ! ! !

  31.10.10 г. София Пробуждащ


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and коментари feeds.

%d bloggers like this: