За мен

yoalbo2008-3-1 Казвам се Йорданка Богдева. Живея във Варна. Родена съм на 13 април 1953 година в Шабла. photo+ (в по-близък план)
Отдавна присъствам в глобалната мрежа – още от 1999 година и… се чувствам тук като „риба във вода“, но едва през 2008 „се престраших“ да пиша собствен, скромен личен блог (цяла година след първоначалната си регистрация в wordpress).
С удоволствие констатирам, че съдържанието в интернет все повече се обогатява, особено българското web-присъствие (което беше доста по-бедничко в началото), а и възможностите за комуникации все повече се усъвършенстват… Тази снимка (от сватбата на сина ми, 1.III.2008), изрязах, обезцветих и оцветих по собствен избор, но не мисля, че от това съм се разкрасила/подмладила, нито пък обратното…

За „камбанария“ скромничко:) си избрах един хималайски връх – Ама Даблам, сниман по време на сватбеното пътешествие (на V&A) в Непал. (Бях писала, че е осемхилядник, ама не е… 🙂 ) Някои от снимките си, сина ми, sashu представя във Фото Форум. Не мога да отрека, че за решението ми да пиша (което не ми се удава кой знае колко) повлия и новината от края на 2006-та от сп. „Тайм“

…и… малко история: Дружески шарж, 1980

Реклама

16 коментара »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Г-жо Богдева, радвам се, че покрай Протеста, стигнах и да Вашата страница. С две ръе се подписвам под думите Ви и най-вече за тоава:

  ИСКАМЕ, ИСКАМЕ, ИСКАМЕ!
  От кого? Най-напред от себе си, нали?!
  КОгато голямата част от българите осъзнаят, че рябва преди да искат, да се вгледат в себе си, тогава ще бъде Начлото!
  А иначе, всички само искат!
  Родена съм в Бургас – 02.12.1943 г., но съм израсла след пърата си година във Варна. За ое зъжаление сега не живея там и когато се връщам всяка година, намирам града не до там променен, ноо хората са други. Особено говорът! Казват ми “ ти не говориш като варненци“, а аз всъщност говоря на чист български език – такъв, какъвто чувах в семейството си и на който ми беше преподавно в училище. Сега говорът е ного изменен – „и“-кат,“ме-кат“ – последното , а съжаление се отнася за цялата страна.
  Благодаря Ви за сведенията за книгата. Ще я потърся на посочените линкове и ще я прочета. Не мога като Вас да кажа, че плувам „в свои води“ в Нета, но го ползвам активно отдавна. Работата и ангажиментите, не ми позволяват да се занимавам повече с познания по РС, мога да кажа, че повече съм ползвател“,
  Пожелавам Ви преятен и ползотворен ден!
  Пожелавам успех и на протестиращите, с надеждата за общонационален протест за мажоритарни избори, както вече писах на няколко места, защото само това е пътят за преустановяване на абсурда, наречен „демокрация“ – другото лице на предишния“сошиализъм“.
  С поздрав:
  Надето Хаджиева

 2. Моля, да ме извините за допуснатите грешки при писането. Явно емоцията е взела връх и в бързината дори не погледнах написаното. Затова го пускам корегирано отново.
  С молба, да бъда извинена Надето

  Г-жо Богдева, радвам се, че покрай Протеста, стигнах и да Вашата страница. С две ръце се подписвам под думите Ви и най-вече за това:
  „ИСКАМЕ, ИСКАМЕ, ИСКАМЕ!
  От кого? Най-напред от себе си, нали?!”

  Когато голямата част от българите осъзнаят, че трябва преди да искат, да се вгледат в себе си, тогава ще бъде Началото!
  А иначе, всички само искат!
  Родена съм в Бургас – 02.12.1943 г., но съм израстнала след пърата си година във Варна. За мое съжаление, сега не живея там и когато се връщам всяка година, намирам града не до там променен, но хората са други. Особено говорът! Казват ми ” ти не говориш като варненци”, а аз всъщност говоря на чист български език – такъв, какъвто чувах в семейството си и на който ми беше преподавно в училище. Сега говорът е много изменен – “и”-кат,”ме”-кат – последното , за съжаление, се отнася за цялата страна.
  Благодаря Ви за сведенията за книгата. Ще я потърся на посочените линкове и ще я прочета. Не мога като Вас да кажа, че плувам “в свои води” в Нета, но го ползвам активно отдавна. Работата и ангажиментите, не ми позволяват да се занимавам повече с познания по РС, мога да кажа, че повече съм ползвател.
  Пожелавам Ви преятен и ползотворен ден!
  Пожелавам успех и на протестиращите, с надеждата за общонационален протест за мажоритарни избори, както вече писах на няколко места, защото само това е пътят за преустановяване на абсурда, наречен “демокрация” – другото лице на предишния”социализъм”.
  С поздрав:
  Надето Хаджиева

 3. Така е, @Наде, мнозина не осъзнават този факт с „ИСКАНЕТО“. Разглезени са или са така възпитани. Моето мнение е, че това се дължи на дългогодишната манипулация: по-рано от комунистическия режим, а сега от нашествието на Рекламата. И всички само искат и все не е тяхна работа…
  Някои с годините и положените усилия успяват да го осъзнаят, но повечето – не. Затова сме на тоя хал.

 4. Здравствуйте!
  Я очень люблю Болгарию.
  Желаю вам и всем болгарам в это непростое время терпения и удачи.
  Все будет хорошо!

 5. Честит Рожден Ден, Данче,
  желая ти все по-големи успехи в мрежата (все пак чрез нея те открих) 🙂 и естетвено здраве, късмет, щастие и много, много усмивки.

 6. Благодаря, @Таня!

 7. Zdravei kako Danche
  Az sam Emil ot varna . Predi chesto idvah pri teb za razni uslugi
  Sega se varnah ot chujbina

 8. Moliate dami izpratish na tozi E-mail tvoi tel za vrazka emil6806@yahoo.com iskam speshno dase svarja sas teb . Blagodariati i priaten den

 9. Здравей Данче!

  Късметлия бях да открия твоя блог в Интернет-а и да забележа колко наистина майсторски е списван и поддържан.

  На връх Б-о-г-о-я-в-л-е-н-и-е те поздравявам с твоите успехи за изява и честитя сърдечно имения ти ден.

  На фотото те виждам пак същата, каквато те помня преди време – запазила си образа си, честито! Бъди здрава, щастлива и все тъй преуспяваща в това объркано междувремие!

  о6.о1.2010, Йордановден – Пламен Милев, твой бивш другар и колега

 10. Пламене, просто не мога да повярвам!? Много ти благодаря, това е най-изненадващата за мене честитка.

 11. Благодаря за отклика. И една наздравица от мен за имения ти ден днес, Данче! ЧНГ и повече щастие нататък!
  Пламен

 12. Данче здравей ,.Радвам се че се видяхме.Заследващия петък
  ще доведа някои от старите колеги .Браво за инициативата ти !

 13. Честит, честит рожден ден и за тази година! Щастие и здраве ти желаем!
  Поздрави от мен и Дафинка …

 14. Сърдечно благодаря! Живи и здрави бъдете, Дафинка и Пламен

 15. zdravei ,danche.i az da se vkluca.pozdravi galia

 16. ти си ни нарисувала много сполучливо ,а Витали ни напомня каде сме работили.пак съ
  м аз.галя.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.
Entries и коментари feeds.

%d блогъра харесват това: